Kerstboodschap

De kerstboodschap zie ik vandaag overal rondlopen. Grote tassen boordevol met goederen. Een tas links, een tas rechts.  De linkertas houdt de rechtertas in evenwicht bij het lopen. Geen wankel evenwicht, maar tjokvolle boodschappentassen houdt de koper in de handen.

Op de transportband voor mij in de winkel was een echtpaar druk in de weer de enorm volgeladen boodschappenwagen over te laden. Flessen wijn rolden zachtjes met de transportband mee. Dozen met salades. Zalm. En een serie groentes schoven traag vooruit. Ze gingen door de handen van de cassière.

Buiten sjouwde de ene een nog zwaardere kerstboodschap dan de ander. Het ene gerecht nog veelbelovender dan het andere. Het verdwijnt straks in de magen. Een kerstboodschap die we snel vergeten zijn. Onze rug doet langer zeer van het sjouwen dan dat het maaltje verorberd is.

10 gedachten over “Kerstboodschap”

  1. En allemaal alles één dag van te voren in huis halen. Met z’n allen uren in de rij bij de bakker, slager, groenteboer, supermarkt. Zodat de spanning ‘s middags al te snijden is. Net zoals we met z’n allen tegelijk op vakantie gaan en dan samen in de file de eerste vrije uren vol ergernis doorbrengen. Vreemde wezens, mensen…

  2. Ik moet, ook door dit soort rake observaties, qua Kerstgedachte steeds vaker denken aan vroeger, toen ik nog regelmatig Carnaval vierde. Net zoals zo’n beetje iedereen, onder de grote rivieren.
    Toen vond ik het ook al gek dat mensen die overdag bijv. de autoritaire kantoorbaas uithingen met Carnaval opeens deden alsof ze vrolijke popiejopies waren. Dat ging er bij mij niet echt in. Net zoals het in veel gevallen best hypocriete ‘warme Kerstgevoel’ bij mensen die de rest van het jaar schijt hebben aan de hele wereld.
    Doe het dan met Kerst ietsje minder, denk ik dan, en steek de positieve energie die je blijkbaar toch hebt eens in je dagelijkse bestaan.
    Maar goed, wie ben ik…

  3. Misschien ga ik morgen maar helemaal niks eten. Uit disrespect. Gewoon disrespect voor de egoistische ranzige vraatzucht van die mensen met kerst.

  4. En dan twee volwassen mannen die voor die dringende kerstboodschappen op straat elkaar bijna aanvliegen om een parkeerplek…

Geef een reactie