De avonden

image

Vandaag is de periode van De avonden weer aangebroken. Liefhebbers van dit boek lezen dit boek van Gerard Reve van 22 december tot en met oudjaarsdag. Elk hoofdstuk in De avonden beslaat 1 dag. En het boek telt 10 dagen.

Het boek De avonden komt beklemmend over. Als je het in dezelfde periode leest als de dagen die het verhaal beslaat, dan komt het extra drukkend op je over. Het verhaal beschrijft precies de verveling die deze tijd van het jaar oproept. En hetzelfde donker, de kou en mistroostigheid.

Als je daarvoor gevoelig bent in deze tijd van het jaar, komt het verhaal nog beter bij je aan.

Vanmiddag ben ik naar de bibliotheek geweest. Daar haalde ik een ander boek dat in vrijwel dezelfde periode speelt. Het is De hondenkoning van Walter van den Berg. Dat begon eigenlijk gisteren. Daarom mocht ik vandaag 2 hoofdstukken lezen.

6 gedachten over “De avonden”

  1. Het is jaren geleden dat ik het boek heb gelezen en helaas heb ik niet zelf een exemplaar in mijn boekenkast anders had ik met je meegedaan. Laat je humeur niet teveel beïnvloeden 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *