Vijgen voor de merel

De vijgen hangen misschien troosteloos in ons boompje en de bladeren bedekken de grond. Onze tuin is helemaal winterklaar. De bladeren liggen er nog en aan de planten hangen nog vijgen en bramen. Ze vormen een heerlijke plek voor de vogels. Zo kunnen ze ook in barre tijden lekkere dingen vinden.

Vandaag zag ik een merel druk aan het werk met een vijg uit onze vijgenboompje. Hij had een vrucht opengekregen en verorberde de inhoud. Het leverde een mooi plaatje op en laat zien dat een tuin helemaal niet winterklaar gemaakt hoeft te worden.

De vogel smikkelde de vijg helemaal naar binnen. Het resultaat een prachtig opengewerkte vrucht. Na het maken van de foto, keerde de merel keurig terug. En heeft de rest van zijn maaltje opgegeten.

0 gedachten over “Vijgen voor de merel”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.