Rood tomaatje

We hebben het tomaatje geplukt en op de fruitschaal gelegd. Ik las het een paar weken geleden in een berichtje op de telefoon. Mijn 2 meiden wilden het enige tomaatje aan de tomatenplant rood krijgen. De laatste warme dagen waren geweest. Inge vond op internet een stukje over het rijpen van onrijpe tomaten aan het einde van het seizoen. Dat verhaal van het tomaatje wordt vervolgd, zei ze er trefzeker bij.

Voor een blog moet je heel wat over hebben. Het rijpen van een tomaatje in november vraagt om de nodige aandacht en liefde. Met het tomaatje op de fruitschaal gebeurde weinig. Daarom legden we het in de vensterbank. Zo kon de novemberzon misschien wel de groene tomaat rood krijgen.

Heel langzaam veranderde het groen in een iets rijpere kleur. Tot we hem van de vensterbank konden halen: een heuse rode tomaat tuurde begeerlijk de woonkamer in. Al bedriegt het beeld, het ding is niet veel groter dan 1,5 centimeter in doorsnee. Dat belooft dus een muizenhapje voor ons alledrie. Een muizenhapje van ons rood tomaatje. Hoe een natte zomer veranderd is in een zonnige oogst.

2 gedachten over “Rood tomaatje”

Geef een reactie