Letters lezen woorden zinnen

Ze zit nu 6 weken in groep 3 en heeft een woordje of 10 geleerd. En een veelvoud aan letters. Nu ontsluit zich een hele nieuwe wereld voor haar: de wereld van het woord. Letter voor letter spelt ze en spreekt ze uit. De letters worden klanken, de klanken woorden en de woorden zinnen.

Een wereld ontvouwt zich en ik mag erbij zijn. Ik zie hoe haar vinger de letters langs glijdt. De zinnen vormen tot een verhaal. Een verhaal dat ze zelf voorleest. De letters cirkelen nog even door en verschijnen op papiertjes. Alleen en samen. Ze vormen nieuwe woorden. Woorden die soms niet bestaan, maar bijna altijd wel.

Vanaf nu grijpt elke letter haar en moet ze die lezen.

3 gedachten over “Letters lezen woorden zinnen”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *