Huisspin

image

Voor het raampje achter heeft de huisspin een web gemaakt. Het ziet er imposant uit. De spin precies in het midden. De poten gespreid, wachtend op een prooi.

De achterdeur staat open vanwege het lekkere najaarsweer. Zodoende vliegt een grote bromvlieg binnen. Hij trekt lange lijnen door de kamer. Al vliegend bromt hij zo dat een oud vliegtuig er niks bij voorstelt. Met lange halen tikt hij tegen de ruiten voor en achter.

Even later is het stil. De spin zit stil in zijn web. Onder het web, op de vensterbank liggen kadavers van dode vliegen. Zij zijn gesneuveld in hun baantjes tussen het raam voor en het raam achter. Bijna trots bromt het vliegtuig door de kamer.

Dan vliegt hij in de richting van de openstaande achterdeur. Ik zie hem naar buiten vliegen. Verbaasd en opgewonden tegelijk. Als ik teleurstelling op het gezicht van de spin zou kunnen lezen, dan zou ik die nu kunnen lezen. Misschien zwerft ergens een papiervisje voor hem.

Een gedachte over “Huisspin”

Geef een reactie