Smurfenfilm

image

Een ononkoombaar feit: de smurfenfilm. Alle filmtrailers en reclame had Doris zo enthousiast gemaakt. Daar wilde ze naar toe. Vooral de zin uit de mond van smurfin vond ze geweldig: ‘je smurft het verkeerde meisje’.

Daarom mocht ze in de vakantie naar de smurfenfilm. Door allerlei omstandigheden kwam het er niet van. De weersvoorspelling van vandaag bracht ons op het idee maar eens naar de film te gaan. Daarom reden we vanmiddag naar de nieuwe bioscoop in Almelo, Movie Unlimited, voor de film in 3D.

Bij de kassa was er wel een teleurstelling: de bioscoop beschikt niet over een ringleiding voor doven en slechthorenden. Volgens de medewerker was de aanschafprijs van dit mooie hulpmiddel te duur op het dolby surround system. Op een subsidie zou de bioscoop geen aanspraak kunnen maken. Jammer, want je bedient er een groot publiek mee. Zeker ook in aansluiting op de 3D-ervaring.

De smurfenfilm was een leuke film voor het hele gezin. De mix tussen animatie en acteurs van vlees en bloed, is leuk. En de verhaallijn ook. Het is een spannende film waarbij de smurfen en hun grote vijand Gargamel in New York terechtkomen via de magische blauwe maan.

Dat het visioen van grote smurf goed afloopt, spreekt voor zich. Doris was er vol van. En de film bestond uit meer dan die ene zin.

Geef een reactie