Overzicht van boekenveilingen

Over een paar uurtjes begint in Leiden de boekenveiling van Burgersdijk & Niermans. Een boeiende veiling die vandaag om 13.30 uur start. Zo gaat er een deel van het boekenbezit van de vorig jaar overleden Rudy Kousebroek onder de hamer. De verzameling bestaat uit interessante uitgaven met persoonlijke boodschappen ondermeer van zijn Leidse vrienden Maarten Biesheuvel en Maarten ’t Hart.

Ik ben gek op boekenveilingen. Al heb ik er te weinig geld voor. Daarom doe ik sporadisch mee. Soms deed ik een goede vangst. Andere keren viel het resultaat een beetje tegen. Toch heb ik altijd heel dierbare herinneringen aan boekenveilingen. De meeste veilingen zijn 2 keer per jaar en vallen in het voorjaar (april/mei) en in het najaar (november).

Voor de liefhebber heb ik een overzichtje gemaakt van de belangrijkste boekenveilingen in Nederland. Aanvullingen en opmerkingen zijn van harte welkom.

Plaats Veilinghuis Data
Amsterdam Adams mei, oktober
Amsterdam Amsterdam Book Auctions maart, juni, november
Amsterdam Zwiggelaar Auctions juni, december
Diemen De Eland februari, april, juni, november
Dordrecht Mak februari, april en november
Den Haag Van Stockum juni en november
Haarlem Bubb Kuyper mei, november
Leiden Burgersdijk & Niermans mei, november
Utrecht Beijers juni, december

6 gedachten over “Overzicht van boekenveilingen”

  1. Wat boeiend, dara had ik geen idee van… Mag ik ene keertje met je mee?
    #nokidding

    Ik kijk altijd gefascineerd naar de veilignen op de BBC en heb weleens bij een veilinghuis naast de Dom naar binnen gespiekt… Boeiende wereld, van oud naar nieuw van nooit verloren naar gevonden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *