Kunekune varkens Dierenweide worden groot

Een kunekune biggetje in dierenweide Den Uylpark Almere

Kleine varkens worden groot en in de Dierenweide in het Den Uylpark van Almere gaat het heel hard met de kunekune varkenfamilie. Het aantal aanwezige biggetjes is teruggegaan van 8 naar 6. Er zijn al 2 biggetjes verkocht, concludeer ik. Ook de ouders Bertje en Sandra waren niet aanwezig.

De 6 kleine kunekune varkens doen terugdenken hoe vorig jaar Sandra in het weiland stond als biggetje. Klein en wankel op de benen. Een jaar later zette ze samen met Bertje dit kroost op de wereld. We zijn er weer even bij gaan zitten in de varkenswei. De biggetjes leren goed hoe ze moeten wroeten in de aarde. Ze genoten zichtbaar van de warme voorjaarszon en renden enthousiast op ons af.

De kunekune biggetjes wroeten als heuse varkens

Voor Doris is de ontwikkeling van de kunekune varkens een hele belevenis. Ze ziet zelf hoe ze groeien en hoe de dieren veranderen in volwassen varkens. Dat ze ook nog een biggetje wat eten gaf, maakte het bezoek aan de kinderboerderij tot een mooi moment deze zondag.

Geef een reactie