Fietsenrek zonder fietsen

image

Bij station Hilversum staat een prachtig fietsenrek maar er is geen enkele fiets in gestald. De onbewaakte fietsenstalling loopt evenwijdig aan het spoor in de richting van Naarden-Bussum. Ik zag de lege fietsenrekken toen ik gisteravond met de trein Hilversum passeerde.

Waarom bergen fietsende treinreizigers hun stalen ros niet veilig op de daarvoor bestemde plek? Als je goed kijkt, dan zie je het antwoord direct. De stalling staat namelijk een krankzinnig eind van het station af. Fietsers hebben geen zin om een heel eind te moeten lopen van fietsenstalling naar perron.

Iets soortgelijks zie je ook op Almere Centrum. De onbewaakte fietsenstalling staat een eind van het perron af. Ik ben hierdoor bijna 5 minuten extra onderweg. Tijd die voor een forens kostbaar is. Hij wil zo snel mogelijk vanuit de trein naar huis. Het liefst in 1 rechte lijn.

De ontwerpers van de fietsenstallingen van Almere en Hilversum zijn geen fietsende forens. Dat is voor mij wel duidelijk.

2 gedachten over “Fietsenrek zonder fietsen”

  1. Hier de reden van de fietsenstalling. http://www.hilversumbeterbereikbaar.nl/index.php?page=0-0-0&id=163

    Het fietspad, toepasselijk “langs de lijn” geheten loopt nu nog dood. Als het wordt verlengd is het een doorgaande weg en is het logischer om daar je fiets te stallen (scrollen naar “langs de lijn” op deze site http://www.pvdahilversum.nl/Vragen-over-verkeer-door-wethouder.html)

    En wat mij wel prettig lijkt is dat je direct het perron op kan lopen vanaf de fietsenstalling. Het zal wel iets zijn met de OV-chippoortjes dat dit niet mag.

Geef een reactie