Droge regen

Op droge regen kan de fuchsia niet opbloeien

De regen viel met flinke hoeveelheden gistermiddag op het feestje van mijn zus en haar vriend. Ze vierden allebei hun verjaardag. De locatie van het feestje was het prachtige huis van mijn zwagers’ ouders in Hollandscheveld (Drenthe).

Het idee van het buitenfeestje, compleet met Hollandse patatkraam viel een beetje in het water. De regen aan het einde van de middag zorgde ervoor dat je alleen onder de veranda en een groot gespannen blauw zeil kon staan. Af en toe moesten de diepe plassen in het zeil omhoog geduwd worden. Zo verkwamen we dat iemand een nat pak zou oplopen als de plassen water ongeregisseerd naar beneden zou komen zeilen van het zeil.

Ik dacht terug aan een huwelijksfeest van mijn oom en tante. Het was net zo koud. Vingers verkleumden en we zouden oud-Hollandse spelletjes gaan doen. De zitting van de stoelen voelde koud aan. Zo koud dat mijn ooms moeder voortdurend naar de wc ging in het verderop gelegen huis. Het was een reactie geworden. Zodra ze ging zitten op de koude stoel, stond ze gelijk weer op om naar het toilet te gaan. We hebben haar die middag nauwelijks gezien.

Vlekken en opgeschoten jongens
De terugreis eveneens veel regen onderweg. Moeilijk zicht door de ruitenwissers die door hun lage aanschafprijs alleen maar krang in de houders konden. Ze lieten een spoor van strepen achter die de achterlichtjes van voorgangers uitrekte tot vlekken. Ook achtervolgde ons een groepje opgeschoten jongens in een Renault Twingo. Ze reden tot enkele meters van onze auto en kleefden zo bijna 50 kilometer lang achter ons aan.

Droge regen in Almere
Bij thuiskomst wachtte ons een grote verrassing: een droge straat. Geen druppel regen leek hier in Almere te zijn gevallen. Geen blad aan de boom vertoonde druppels. Ook de plantenbak in de voortuin toonde een plant in droge aarde. Als bewijs hing het blad van de vorige week geplante fuchsia net als de bloemetjes normaal horen te hangen. De regen in Almere was beperkt gebleven tot droge regen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.