Hoe de kleintjes te water raken

De kleintjes dobberen in het water

Hoe zelfs de tas te water kan raken van de kruidenier die op de kleintjes let. Mooi weer levert soms ook treurigheid op. Op de grens van wonen en winkelen vertoeven nu eenmaal graag mensen die ook een pilsje lusten. Het bruggetje tussen Stedenwijk-Noord en het centrum is zo’n plaats.

Dan raken plastic tasjes te water. De lege bierblikjes dobberen ook tevreden op de kleine golfjes van het water. Hier zoekt de treurigheid een plaatsje onder de treurwilgen die langs het water staan. Een gil klinkt over het water. Een maat roept een andere maat.

Drinken met maten
Ik moet even denken aan Dirk van Van Kooten en De Bie. Hij begreep niet wat de overheid bedoelde met ‘drink met mate’. ‘Ik drink altijd met maten’, zei hij. Buik naar voren, rug naar achter en het flesje pils in de hand. Het flesje bier is een halve liter blikje van de Euroshopper geworden. Soms weet een glimmend blikje van de Lidl het water te halen. Maar dan houdt het wel zo’n beetje op. De maten zijn altijd gebleven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.