Winterbezoek in caravan van eekhoorn

image

Al jaren een terugkerend verschijnsel in de caravan: de overwinterende eekhoorn. 2 jaar geleden troffen we de eerste poepjes aan. Vorig jaar was een stuk deurpost weggeknaagd. Dit jaar is het wat meer dan een poepje of stuk deurpost.

Er was een gat in een bedlaken geknaagd. Op de werkbank lagen duidelijk de eekhoornkeutels. Als overtuigend bewijs: wij waren hier. In de aanbouw was een flink gat geknaagd in de stoelkussens die daar lagen gestald.

image

Ik vermoed dat de familie eekhoorn in onze caravan een wintervoorraadje had verstopt. Het overtuigend bewijs waren de schillen van eikels die op de knaagplekken lagen. Ook waren de plekken altijd duidelijk verstopt tussen de kussens of het beddengoed.

Ik heb er niet heel veel problemen mee. Als de schade maar niet te groot is. De schade gisteren viel mee. Wel vertelden de sporen ons dat we de caravan in de winter wel iets beter moeten opruimen. Beddengoed mee naar huis en de stoelkussens in het plastic.

Geef een reactie