Umfassungsweg en rododendrons

image

Dit lekkere weer lokt me naar buiten. Zeker als ik in de Tubantia lees over de nieuwe ‘Umfassungsweg’ rond het landgoed Twickel. De wandelroute van 9 kilometer is al in 1890 ontworpen door de Duitse landschapsarchitect Eduard Petzold. Op 1 of andere manier verdween het ontwerp in een bureaula. Pas enkele jaren geleden werd het plan weer opgepikt.

Op een paar kleine aanpassingen na is Petzolds plan nu gerealiseerd. Het resultaat is een prachtige wandelroute door het gevarieerde landschap van Twickel. Hij wordt morgen officieel geopend aan het begin van het seizoen. Nieuwsgierig geworden door het artikel, trok het bos in. Het ziet er prachtig uit die eiken palen die de route markeren. De route voert langs bekende plekken. Het mooie is dat ze allemaal in 1 wandeling samenkomen. Een veelbelovende route dus.

Ik word vooralsnog getrokken door de bloeiende rododendrons midden tussen de bomen. Een prachtig en veelbelovend gezicht zo de dag voor Pasen.

Een gedachte over “Umfassungsweg en rododendrons”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *