Donkere bandensporen op lichte asfalt Esplanade Almere

image

De lichte asfaltlaag die onlangs is aangebracht op de Almeerse Esplanade is helemaal overwoekerd door bandensporen. Toen ik er aan het eind van de middag over reed om boodschappen te halen, zag ik tot mijn verbijstering de donkere strepen van banden. Natuurlijk lokken strepen nieuwe strepen uit. Er werd door jongeren enthousiast een spoor getrokken over het zandkleurige asfalt. En met succes: nog even en de Esplanade is gewoon zwart.

Het leek zo mooi: de Almeerse Esplanade kreeg een nieuwe asfaltlaag. Geen stof meer bij droogte en geen modder meer bij overmatige regenval. Nog net voor het festivalseizoen namen Burgemeester en Wethouders het besluit. Een noodpotje werd aangeroerd en er zou eindelijk een einde komen aan het jarenlange gekrakeel rond het asfalt op de Esplanade.

image

Bij nadere bestudering is het antwoord ook niet zo heel moeilijk: de bovenste laag van het asfalt is zandkleurig. Wat eronder zit, is gewoon zwart asfalt. Wellicht dat de bovenste laag iets te dun is aangebracht door de aannemer. Zo kan de PVV zich weer uitleven over de uitgave van het belastinggeld. Asfalt mag van deze partij alleen maar op plekken gelegd worden waar je met 130 kilometer per uur over moet kunnen rijden.

Als er eenmaal een vloek op een plein heerst, kom je er heel moeilijk vanaf.

Geef een reactie