Eerste bladeren in de Ginkgo Biloba

image

Voor de 1 begint het voorjaar als de bloesem in de boom zit. Voor de andere als de blaadjes uit de boom kruipen. Een derde ziet de lente in de vogels die nestjes maken. Het mooie is, dat het allemaal voorjaar is. En het allermooiste: alle 3 de dingen gebeuren overal om ons heen.

In mijn tuin is het een prachtig moment als de Ginkgo Biloba blad begint te krijgen. De bladeren bezitten al in de meest kleine gedaante de bekende bladvorm. Het gespleten blad inspireerde Goethe, maar het houdt erg veel mensen bezig. Het is een bijzondere boom die aardbevingen, branden en kernrampen kan overleven.

Als deze boom dan weer blad krijgt, geeft dat hoop. Heel veel hoop. De sombere dagen van de winter zijn voorbij: leve het voorjaar!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *