Bezoek aan kunekune biggetjes

De Kunekune biggetjes op de kinderboerderij aan het Den Uylpark in Almere

De Kunekune varkens met de 8 biggetjes, vader Bertje en moeder Sandra, zijn voor ons de reden om regelmatig naar de kinderboerderij in het Den Uylpark van Almere te gaan. Het is bovendien vlakbij. Gisteren nodigde het mooie weer ons uit om de familie Kunekune met een bezoek te vereren.

Helemaal geweldig was dat we eventjes bij de varkens mochten. Moeder Sandra was met haar 8 biggetjes in de wei. De kunekune beer Bertje verbleef nog binnen. Moeder Sandra was een beetje chagrijnig. Of ze nu honger had of haar echtgenoot Bertje miste, bleef onduidelijk. Ze liep knorrig heen en weer. Onrustig langs de openingen van de stal snuffelend. Turend bij het hekje.

Tijd voor een knuffel

Allemaal lief
Het leverde in elk geval een vertederend filmpje op, alsmede een paar prachtige foto´s. Ik vond het geweldig om te zien hoe snel de kunekune varkens groeien. De biggetjes beginnen echt te wroeten en knorren er ook al vrolijk op los. Op de vraag welk varkentje nu het liefste is, antwoordde Doris terecht: ‘Ze zijn allemaal lief’.

De knorrige Sandra was heel goed te corrigeren. Ze liet zich zelfs aanhalen en we mochten gewoon haar kroost aaien. Het is een zeer zachtaardig varkensras, die kunekune varkens. De dag werd helemaal goed toen vader Bertje de kunekune familie weer completeerde. Bij het weggaan heb ik ze nog even op de foto gezet. Moeder Sandra was gelijk een stuk rustiger.

De hele familie Kunekune bij elkaar

0 gedachten over “Bezoek aan kunekune biggetjes”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *