Installatie van EasyPeasy 1.6 op Asus EEE PC

Menu van Easypeasy 1.6 van Linux OS Ubuntu

Vandaag heb ik het Linux-gebasseerde EasyPeasy 1.6 op mijn Asus EEE PC 701 geïnstalleerd. Het OS besturingssysteem Xandros dat oorspronkelijk op mijn EEE stond, beviel mij steeds minder.

Het kostte mij erg veel moeite om bijvoorbeeld een nieuwe versie van firefox 3 te downloaden, net als de bij firefox noodzakelijke flash-plugin. Ik heb het na veel uitvogelen voor elkaar gekregen. Een upgrade naar 3.6 leek vooralsnog onmogelijk.

Xandros is vooral gericht op de windows-gebruiker. Zodra je iets extra’s wilt, dan moet je Linux ineens optimaal beheersen. Zo ontwikkelde ik mij bijna gedwongen tot Linux-specialist. Je kunt de minilaptop met Xandros niet inrichten naar je eigen smaak. Zodra je verder wilt dan surfen en tekstverwerken, dan is meer dan gewone kennis van Lunix nodig.

Daarom heb ik gezocht naar een goede vervanging van Xandros. Het is de Ubuntu-variant voor EEE geworden: Easypeasy 1.6. Speciaal ontwikkeld voor de EEE PC. De interface met een mooie kleur groen op de achtergrond is erg indrukwekkend. Ook het uitbreidingsgemak en de gebruiksvriendelijkheid scoren hoog.

Veel heb ik gehad aan de website digiplace.nl waar de eigenaar van dezelfde minilaptop Asus EEE PC 701 Ubuntu 8.04.1 installeert. De tips die hij geeft, heb ik zeker ter harte genomen. Het andere artikel over de installatie van Ubuntu 8.10 was te technisch voor mij.

Ik vreesde dat net als bij digiplace.nl de wireless het zou laten afweten. Maar niet geschoten is sowieso mis. Dus daarom waagde ik de gok maar afgelopen weekend. Het is gelukt en het resultaat is verbluffend. Vooral heb ik veel verwachting van de integratie van social media. Daar was de Xandros-versie namelijk heel slecht in.

Lees mijn handleiding om EasyPeasy 1.6 op je Asus EEE te installeren

Andere laptops of zelfs desktops mag natuurlijk ook. Voor de laatste zou mijn voorkeur wel uitgaan naar de nieuwste Ubuntu 10.10.

3 gedachten over “Installatie van EasyPeasy 1.6 op Asus EEE PC”

 1. Ik heb alles gedaan en het is gelukt erg bedankt! Echter heb ik nog een vraagje.
  Hij staat nu ingesteld op een of andere rare naam maar ik weet niet hoe ik dit moet veranderen.
  Ik kan ook niet de teksten onderen de pictogrammen lezen.

  b.v.d.

  1. Je zou kunnen kijken in welke taal je h
   Easypeasy hebt ingesteld. Verder kan ik je probleem niet zo goed identificeren. Misschien kun je ermee terecht op een forum…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *