Geel asfalt op Almeerse Esplanade

Het gele asfalt op de Almeerse Esplanade ligt er

De deklaag op de Almeerse Esplanade is al sinds de opening van het terrein aan de schouwburg een discussie. Het mengel van zand en steentjes deed stof oplaaien bij droogte en maakte het terrein tot een modderpoel bij regen. Kortom, het was nooit goed.

De hoge kosten van de deklaag zorgden ervoor dat er allerlei middelen werden ingezet om de deklaag te behouden. De aanpassingen gaven echter niet het beloofde resultaat. Daarom besloot het gemeentebestuur een paar weken geleden de hele deklaag te vervangen door een laag asfalt in dezelfde kleur.

Ik mocht afgelopen weekend het gele dekkleed even bewonderen. Het ligt nog veilig achter het hekwerk dat het publiek moet weghouden. De kleur lijkt een beetje op de gele gravel die er eerst lag. Alleen stuift het niet op.

Ik ben benieuwd of deze deklaag wel werkt. Als een deklaag eenmaal negatief in het nieuws komt, leert mijn ervaring dat het nogal moeilijk van die slecht naam af komt. Die smet kleeft ook aan het nieuwe asfalt. De negatieve ervaringen uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst.

De Almeerse skaters konden hun nieuwsgierigheid in elk geval niet bedwingen om even over het gladde asfalt te glijden.

Een gedachte over “Geel asfalt op Almeerse Esplanade”

Geef een reactie