Gegroeid als kool

De biggetjes in de kinderboerderij aan het Den Uylpark groeien als kool

Ze groeien als kool, de 8 biggetjes van de kinderboerderij aan het Den Uylpark in Almere. 2 weken terug hebben we ze voor het laatst gezien. Dat was voor de tweede keer. Tussen die eerdere 2 keren viel mij het verschil niet zo sterk op als toen. Nu een week of 4 na de geboorte, zie ik dat de moedermelk de 8 biggetjes erg goed doet.

Vandaag was er wel een verschil met de vorige keer. Vader kunekune varken Bertje was erbij. Nu zag je een knusse varkensfamilie bij elkaar in het hok zitten. Vader knorde innig tevreden. Genoegzaam keek hij van het publiek naar kroost en vrouw Sandra. Elke knor sprak een flinke dosis trots uit. ‘Ja, kijk maar goed. Dit is allemaal van mij.’

Overigens kon het publiek in het hok naast de familie varken een ander kroost bewonderen: daar huisden 2 jonge geitjes. Een groepje vriendinnen had al ontdekt waar die geitjes gek op waren: sabbelen op je vinger. In sommige geitenbekken hingen 2 vingers, in elke hoek 1.

0 gedachten over “Gegroeid als kool”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *