Uit eten kan in Almere

Uit eten in Almere, het lijkt toch een lastige keuze te zijn. De markt telt een paar eettentjes en er is wat bij het Deventerpad. Vanavond hadden we een avondje samen en ik trakteerde Inge op een etentje. In de vakantie is het dan zelfs op een dinsdagavond lastig iets te vinden.

Brasserij De Bergerrie was razenddruk om 10 minuten voor half 8. Aan elke tafel zat een gast. Reserveren was nodig geweest en om tot 20 uur te wachten, vonden we even geen optie. Het eten zal er wel goed zijn, maar om daarvoor te wachten…

Delicious

Daarna even een blik geworpen in Red Delicious, een restaurant dat een uitgestorven blik aanbood, terwijl er een rood lichtje knipperde met ‘open’ erop. De website reddelicious.nl is in elk geval ‘onder constructie’. Een website die onderhouden wordt, biedt een desolate indruk. Die indruk verdween niet bij het zien van het lege restaurant.

Porto Cervo

Uiteindelijk zijn we bij het Italiaanse Ristorante Porto Cervo beland. Ook daar grote drukte. Het zwarte gordijn voor de ingang tegen de kou maakte geen uitnodigende indruk. Je kon niet een blik naar binnen werpen. Maar we kregen heel aardige bediening al zat de tent vol. Ze verwachtten dat we met een kwartiertje wachten wel aan de beurt zouden zijn. Dat was inderdaad het geval en de bestelling was snel klaar.

Echt gezellig restaurant vond ik het niet echt. Over de hele lengte van het restaurant is een bank, waartegen de tafeltjes staan. Het is daarmee een beetje een ongezellige pijpenla. Sfeerlicht hielp daar niet echt bij. De keuken zelf was ook niet goed te zien vanuit het restaurant, verborgen achter glas en een muurtje.

Calzone Gorgonzola

Ondanks dat heel aardig gegeten. Inge zat aan de mixed grill en ik had een heerlijke Calzone Gorgonzola, waarbij de saus in een apart schaaltje werd geleverd. Dat laatste zorgde ervoor dat het niet zo’n vochtig bad werd als vaak het geval is. Hij was ‘niet slecht’.

Uit eten, het kán in Almere maar je moet goed zoeken en vooraf reserveren…

Geef een reactie