Cito en de forecast

Natuurlijk wel eigenaardig, is er eindelijk de Cito-toets en dan gaat de website plat. Volgens het Cito was de website overbelast, of zoals ze het zelf noemen ‘technische problemen’. Hoe is het mogelijk dat een website overbelast raakt? Je kunt als instelling precies weten hoeveel kinderen op dat bepaalde tijdstip moeten inloggen? Een betere forecast kun je niet wensen, de hoeveelheid vraag is exact bekend.

Extra wrang is dat het kinderen treft die moeite hebben met het maken van de papieren test en daarom de toets op de computer mogen maken. Zijn ze extra vroeg naar bed gegaan om de toets goed te kunnen maken en dan blijken de moeite en spanning voor niks.

Vrijdag is de herkansing. Ik ben benieuwd of de Cito nu wel goed voorbereid is en de technische problemen bij de hakken heeft, zodat vrijdag al die kinderen alsnog de toets kunnen doen op de computer.

Geef een reactie