Canon MP 540 printer dood door inktprop

Onze printer is dood. Dat krijg je ervan als je 2 weken een leeg inktpatroon in je Canon MP 540 laat zitten. Eruit halen heeft ook geen zin, dan komt die inktprop ook in de printkop te zitten.

Een kleine 2 jaar terug kochten wij het apparaat op aanraden van Vara’s kassa. Het is een printer die weinig kost per afdruk, beweerde het programma. Ik vind het in de praktijk erg tegenvallen.

We hebben sinds dat we de printer in ons bezit hebben, zo’n 3 keer de cartridgers moeten vervangen. De allereerste keer waren we meer dan 80 euro kwijt, later werd het iets goedkoper. Ook omdat je een navulling kon kopen voor 40 euro. Alsnog veel geld voor een paar kleurenafdrukken.

We printen weinig. Ik denk dat we met dit apparaat zo’n 1000 afdrukken hebben gemaakt in die 2 jaar dat we het apparaat in ons bezit hebben, waarvan nog geen 200 in kleur. De kwaliteit was altijd redelijk. Ik vond de prijs van de cartridges buitensporig hoog.

Als je inkt op is, verwacht Canon dat je onmiddelijk naar de winkel rent voor een navulling. Als je niet op tijd bent, dan zit de inktkop vol met inkt. De prop krijg je er niet meer uit de kop. Je kunt je Canon MP 540, beste uit de test, ten grave dragen en wegbrengen naar het recyclingperron.

Een gedachte over “Canon MP 540 printer dood door inktprop”

  1. Een laserprinter kopen! Dat is even een investering, maar juist als je weinig print is zo'n laserding heel fijn, raakt niet verstopt en droogt niet uit.

Geef een reactie