Blaten maar waar blijft de wol?

Hoe is het nu eigenlijk gesteld met het kabinet Rutte, veel geblaat maar weinig wol. Het lijkt een daadkrachtig kabinet om de zoveel tijd is er een indrukwekkend spektakel in Nieuwspoort. Vrijdag meende Opstelten dat de politie nu echt boeven zou gaan vangen. Het administratieve werk vermindert en ze krijgen meer tijd op straat.

Het hele mediacircus rond iets waar geen nieuwe wet aan te pas komt. Ook levert het weinig winst op omdat aan de andere kant juist bezuinigd wordt. Zo werd vandaag bekend dat de spoorwegpolitie flink wat posten sluit vanwege de bezuinigingen. Dat levert wel een besparing op de hoge huurkosten, maar weinig op veiligheid in de trein en op stations.

Rutte heeft echter nog geen enkele veelzeggende wet effectief door de Tweede kamer gevoerd. Het is ook de grote vraag of dat ooit lukt. Daarom zullen dit soort shows regelmatig worden gespeeld, maar weinig echte daden zitten er in. Hoe een zich daadkrachtig noemend kabinet alles heeft en de daadkracht ontbeert.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *