Bevestigingen, uitzonderingen en regels

Het bericht rond de aanstelling van oud-CDA-minister Camiel Eurlings als directeur van KLM verbaasde mij. De man die zei meer tijd voor zijn gezin nodig te hebben, aasde al eerder op het baantje. Niet dat het mij verbaasde dat hij deze mooie baan als vliegdirecteur kreeg, maar de reactie van Groenlinks in de media deed mij de wenkbrauwen fronsen.

Uitzonderingen en regels

Het spreekwoord zegt immers dat de uitzonderingen de regel bevestigen, maar volgens Groenlinkser Liesbeth van Tongeren bevestigen de regels de uitzonderingen. In Trouw.nl beweert ze namelijk dat de aanstelling van Camiel Eurlings bij KLM het ‘onterecht bestaande beeld van politici als zakkenvullers’ zo bevestigd.

Bloedneus

Het lijkt steeds meer te passen bij de slag om de kiezer uit het midden waar Groenlinks zo gek op is de laatste tijd. Je steekt een vinger in de lucht en zegt ‘foei’, waarna je weer verder gaat waar je gebleven was en doet alsof je neus bloedt. De verwantschap met 2 weken geleden toen de Groenlinks-fractie akkoord ging met de missie naar Kunduz op basis van een papieren werkelijkheid van oncontroleerbare toezeggingen en ‘stofzuiger’-garanties.

Misschien dat Liesbeth van Tongeren dat bedoeld met haar bevestiging van het ‘onterecht bestaande beeld van politici als zakkenvullers’.

Geef een reactie