Volkskrantblog gered!

Goed bericht voor de vkbloggers: de volkskrantblog is gered. De uitgever Sanoma neemt de ruim 16.000 blogs over. Sanoma heeft naast Libelle, Margriet en de Esta ook de weblog-voorziening www.web-log.nl in eigendom. Een prachtige kans om het werk dat de Volkskrant heeft opgezet, voort te zetten.

Vooral een combinatie van blog en netwerk zoals de forums van Libelle en Viva, kunnen de bestaande (online) titels van de nieuwe eigenaar alleen maar versterken. En naar mijn oordeel springt Sanoma in het gat dat de Volkskrant niet zag of niet wilde zien. Een kans om iets moois te maken ligt open en ik weet zeker dat Sanoma dat gaat doen. Mijn handen zouden in elk geval jeuken…

Als de nood het hoogst is, dan is de redding het meest nabij zingt Mac in Die Dreigroschenoper van Brecht. Dat geldt zeker voor de volkskrantblogs. Tot gistermiddag hing het lot van de 16.000 blogs aan een zijden draadje. Of de overname van Sanoma door de volkskrantbloggers tot stand is gebracht via hun actie, of dat de uitgever zelf op dit briljante idee gekomen is?

Het antwoord zal voorlopig wel niet boven water komen. De bloggers kijken in elk geval zelf kritisch naar de nieuwe leverancier van hun blogservice.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *