Plastic bak of plastic afval

Sinds het nieuwe jaar wordt het huisvuil in Almere gescheiden opgehaald. De ene week de duobak bioafval en restafval, de andere week de ‘plastic bak’ voor plastic afval. Vorige week zou de plastic bak worden geleegd. Op het pleintje achter het huis stond naast de onze welgeteld 1 andere blauwe container. Verder hadden de andere buurtbewoners gewoon hun groene container, de duobak, geplaatst.

Alleen de blauwe bakken werden geleegd. Een week eerder kregen we bij de plastic bak een planning voor het komende jaar. Een rood vierkantje rond de datum zegt doubak en een blauw rondje zegt blauwe bak. Blijkbaar hadden mijn buurtbewoners het niet begrepen.

Gisteren was iemand van de gemeente druk in de weer. Hij had de melding gekregen dat de plastic bak niet geleegd was. In tegenstelling tot de plastic bak, waren de duobakken niet geleegd. Blijkbaar zagen de buurtbewoners de plastic containers van de duobak voor plastic bak.

Hier was een misverstand geboren. Plastic huisvuil is natuurlijk wat anders dan een plastic bak. De groene duobak is van plastic maar mag geen plastic bevatten. De plastic bak bestaat ook uit plastic. Een begripsverwarring, maar tegelijkertijd is het ook een beetje onnozel.

Overigens zag ik gelijk al het probleem van het gescheiden afhalen van de duobak en de plastic bak. De hoeveelheid gft en restafval is volgens mij veel groter dan de hoeveelheid plastic. Aan de hoeveelheid afval in de duobakken kon ik zien dat dit ongetwijfeld problemen op gaat leveren.

5 pingbacks/trackbacks on “Plastic bak of plastic afval

    Geef een reactie