NS voorspelt slecht weer beter dan KNMI

Waar het KNMI voorzichtig mee is, dat kan NS wel: het weer over meer dan een week voorspellen. De woordvoerder van NS meldt op haar website dat volgende week de dienstregeling van de NS is aangepast vanwege het extreme winterweer en de kerstvakantie.

Of zoals de NS dat zelf zegt:

NS rijdt met een aangepaste dienstregeling om ‘filevorming’ op het spoor te voorkomen. Door deze aanpassingen kunnen er in deze winterse omstandigheden treinen blijven rijden. Wel betekent dit dat treinreizigers rekening moeten houden met een langere reistijd en drukkere treinen.

Ook hier weer de communicatie dat reizigers vooral op de website moeten kijken voor vertrek. Dit keer zal de site niet zo snel ‘too busy’ worden omdat er toch minder reizigers zijn vanwege de vakantie.

Overigens meldt de woordvoerder zoals het hoort dat er vandaag geen strubbelingen op het spoor waren. Enkele reacties op twitter lieten mij een ander beeld zien, zoals een defecte trein bij Rotterdam die voor een filevorming op het spoor zorgde.

Het extreme weer volgende week, is gelijk een gelegenheid om de nieuwe sprinter in winterse omstandigheden te testen. Dat scheelt weer wat defecte treinen bij stations. Overigens schuift NS keurig de schuldvraag rond de stukke treinen in de richting van de fabrikanten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *