Geen treinen maar nu.nl blijft stil

Wie dacht dat Nu.nl een onafhankelijk nieuwsstation was, heeft het helemaal mis. De grote aandacht op de nieuwssite voor de NS in de winter op speciale pagina’s op de website, werpt vruchten af: de helft van de treinen rijdt momenteel Utrecht niet uit en het land ligt plat, maar op de website van nu.nl is het weggemoffeld in een algmeen bericht over het wegverkeer.

Het grote zwarte pieten is begonnen, want wie is er de schuld aan? Als de wissel stoort, is het de schuld van Prorail. Als een stukke trein ergens stilstaat, is het de schuld van de NS. En zo kan het kamerlid Ineke van Gent op twitter wel roepen dat ze een spoeddebat wil, maar de vingers wijzen al naar elkaar.

Interessant fenomeen, de adverteerder en het nieuwsmedium.
Want wat doe je als je adverteerder negatief in het nieuws is. Nu.nl verdoezelt de informatie zoveel mogelijk weg in het bericht dat er weinig problemen op de weg zijn. Hierbij krijgen NS en prorail heel veel ruimte om hun kant van het verhaal toe te lichten.

Geef een reactie