Facebook stijger top 20 sites 2010

Het jaar is nog niet helemaal om, maar Multiscope kon gisteren al vertellen wat de top 20 van websites is in 2010. De eerste 5 zijn onverbiddelijk en gelijk gebleven ten opzichte van vorig jaar: google.com, youtube.com, hyves.nl, live.com en bol.com.

Gevecht

Daarna begint het gevecht en komen de websites van de toekomst naar boven.
Waaronder de grootste stijger: facebook.com. Deze is van plek 56 naar plek 10 gegaan. Een enorme stijging en daarmee vormt het een bedreiging voor andere social network sites als hyves.nl.

De top 20 sites van 2010 (bron: multiscope.nl)

Twitter

Twitter.com ontbreekt in de top 20, maar het is goed mogelijk dat twitter meer geïntegreerd is in andere websites. Ook twitteren gebruikers vaak op de mobiel via applicaties, dan via de website twitter.com. Overigens zou de nieuwe interface van de website voor een groter bezoek in 2011 kunnen zorgen.

Startpagina

De grote daler is opnieuw startpagina.nl. In 2007 stond deze website nog op 2. Vanaf 2008 zet de daling (plek 9) in van deze website die ooit de toegang was voor veel mensen tot internet. Zo zie je dat een veelbezochte site snel kan dalen, want vorig jaar stond startpagina.nl nog op de 14e plaats. Dit jaar dus op 19 en volgend jaar?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *