Nieuwe politieke wind ruikt sterk naar oude

Een politicus haalt een monsterzege omdat hij zegt waar het op staat, maar de politieke macht maakt hem monddood. Bij het zien van de stuntelende Geert Wilders zag ik een draaiende politicus van het slag waartegen hij zo fel van leer trekt. Levert de macht inderdaad een draaiende politicus op?

Het lijkt er verdacht veel op. In verkiezingstijd hoorde ik kiezers steun aan de PVV betuigen omdat hij zou zeggen waar het op staat en er met hem eindelijk een nieuwe politieke wind zou waaien. Nou, die nieuwe wind lijkt verdacht veel op de oude. Hij stinkt minstens even hard.

Ik vraag me nu af hoe zijn kiezers op dit nieuws reageren. Als zij hun meester even kritisch volgen als dat zij zich in het verleden over anderen uitlieten, dan blijft er electoraal niet veel meer over van de PVV. Als ze dit over hun kant laten gaan, dan zijn ze geen haar beter dan de mensen waartegen ze strijden.

Een vluchtig onderzoekje bij de krant van wakker Nederland, leert dat sommige teleurgestelde kiezers in hun reactie onder het bericht links Nederland hier de schuld van geven. Het zou goed zijn eerst eens kritisch naar jezelf te kijken voor een ander de schuld te geven van iets.

Geef een reactie