Help de Aziatische boktor in Almere

Een enorme schrik natuurlijk: in Almere is de Aziatische boktor aangetroffen. De sporen van het diertje werden gevonden bij het snoeien van bomen in Almere Buiten.

Bomen en struiken in een omtrek van 100 meter rond de besmettingshaard moeten weg. In een omtrek van 1000 meter rond de esdoorns waarin de sporen zijn gevonden, komen voor 4 jaar onder toezicht van de voedsel en warenautoriteit. In een straal van 500 meter mogen geen hout of planten worden vervoerd.

Met een tuincentrum zo vlak bij huis, slaat de vrees voor een besmetting wel toe. Het is verschrikkelijk als de beplanting uit de tuin moet. Vooral mijn Ginkgo-boompje dat het net zo goed doet, is erg geliefd bij mij. Ik zou er niet aan moeten denken dat…

Kijk voor meer informatie op www.vwa.nl/aziatische boktor

Geef een reactie