Een gouwe oude en een nieuwe liefde

Via een netwerk werd ik een geattendeerd op een filmpje van de consumentenbond. In de filmrubriek Gouwe ouwe doet de consumentenbond iemand aan die een oud apparaat heeft dat hem een dienst bewijst. Na een naaimachine uit 1954 en een koffiezetapparaat is het de beurt aan de computer. Zo heeft meneer Strubbe van 86 jaar oud boven een oude computer staan uit 1994 waar hij naar eigen zeggen niet zonder kan. De computer zal daar pas verdwijnen als hij dood gaat, zegt meneer Strubbe stellig.

Het filmpje krijgt echter een bijzondere wending. Meneer Strubbe maakt kennis met de moderne technologie. De I-Pad in een felrode kleur ligt beneden en daar kun je ook heel leuke dingen mee doen. Toch blijft een tochtje per traplift naar boven ook nog dagelijkse kost. Al is het alleen maar omdat het apparaat nooit hapert en hij er zo fijn op kan typen in Wordperfect 5.1. Een mooi detail: het briefje met de codes dat bij de computer hangt.

Geef een reactie