Kastanjes

De kastanjes van Doris (foto: Doris de Wit)

In huis zijn 2 kastanjeverzamelaars: Doris en ik. We halen dagelijks enkele handen vol met de vruchten naar binnen. Omdat ze nogal vochtig zijn liggen ze te drogen in de huiskamer. Als ze droog zijn, kunnen ze in de dozen. Ook maakt Doris er allerlei kunstwerken van.

Doris is de kampioen in het verzamelen van de prachtige vruchten die hoofdzakelijk uit de kastanjeboom op het pleintje achter komen. De diepe bruine kleur met een vleugje rood erdoor, het glimmen en de zoals ze in de hand aanvoelen. Het is leuk om zo samen bezig te zijn met de natuur en de vruchten die in de natuur voorkomen.

Ondertussen maken we foto’s van onze verzameling. Doris heeft een veel grotere verzameling dan ik. Met een lichte jaloezie zie ik hoe zij kastanjes heeft in alle soorten en maten. Ze kan zelfs een heel rijtje aanleggen van groot tot klein. En hoe ze het voor elkaar krijgt, weet ik niet, maar iedere dag komt ze weer met nieuwe kastanjes thuis.

En zo groeit de verzameling.

Geef een reactie