Daar is ze: Melanie Schultz

De kersverse minister Melanie Schultz van Haegen Maas – Geesteranus van Infrastructuur en Milieu stond buiten nog even gezellig na te babbelen. De eerste ministerraad kersvers achter de rug. Haar chauffeur was ze gisteren bij TweeVandaag nog kwijt, maar nu droeg hij als een gentleman de paraplu om haar en de bijbehorende paperassen te behoeden voor de regendruppels.

Een interessant persoon en een interssant ministerie. Schultz was nog niet zo heel lang wethouder toen ik haar belde voor een artikel voor StraatMagazine. Het ging over een gedoogzone voor harddrugsgebruikers, een spuitboot. Schultz zag niks in een dergelijke vrijstaat voor harddrugs. Het was de eerste politicus die ik interviewde.

Schultz is ondertussen een doorgewinterde politica. Ze was in eerdere kabinetten staatssecretaris op het ministerie van Verkeer en Waterstaat. Ze was aan het einde zwanger. Als parlementarier had ze al eerder zwangerschapsverlof opgenomen. Er is toen nog even een discussie geweest of een politieke cariere en zwangerschap wel te combineren waren.

Nu zwaait ze een zwaardere scepter over 2 vroegere ministeries die nu zijn samengegaan. Ik ben erg benieuwd welke van deze 2 tegenstellingen de overhand krijgt. Infrastructuur en milieu zijn namelijk bijna altijd 2 tegenovergestelde belangen. Dat weet Melanie Schultz natuurlijk ook.

Maar vandaag leeft ze nog een beetje door in de droom van gisteren. Een auto met chauffeur, een paraplu die hoffelijk hoog wordt gehouden en een relatief klein stapeltje papieren in de hand. En een publiek dat keurig achter een denkbeeldige lijn bij de uitgang van het ministerie van Algemene Zaken staat.Ze nemen nog foto’s en genieten even van de glimlach. Inderdaad, politiek is ook een sprookje. En de prinses is Melanie Schultz.

2 gedachten over “Daar is ze: Melanie Schultz”

Geef een reactie