De treinen van Madurodam

De modeltrein van Madurodam rijdt over het voetpad heen

Voor de liefhebber van treinen en modeltreinen is Madurodam het Walhalla. Door de hele miniatuurstad ligt rails en door heel Madurodam rijden de treinen af en aan. En niet alleen treinen rijden door de kleinste stad van Nederland. Ook de randstadrail, een monorail en een tram rijden door Madurodam. Net als een stoomlocomotief op schaal.

Leuk moment als er een trein passeert

Gisteren bij het bezoek aan Madurodam kon ik natuurlijk mijn geluk niet op. Personentreinen, goederentreinen en als neusje van de zalm: de hogesnelheidslijn. Het laatste kreeg een extra dimensie door het cameraatje dat aan boord van de modeltrein zit. Zo keek je mee vanuit de cockpit en ontdekte dat de trein bijna zo hard reed als de echte hsl. Of misschien nog wel harder, want de echte rijdt nog altijd 160 kilometer per uur op een spoor dat geschikt is voor 300 kilometer per uur. Overigens is de hsl prachtig nagebouwd in Madurodam.

Modeltrein rijdt het nieuwe station van Utrecht Centraal binnen

Nog meer mooie momenten: de trein die over je heen rijdt en het nieuwe station Utrecht Centraal, dat in Maduromdam al klaar is.

De Thalys in Madurodam rijdt wel op volle snelheid op de hogesnelheidslijn

Overigens lijkt het me voor de organisatie een hele toer om zoveel treinen te laten rijden dat de bezoeker de indruk heeft dat er af en toe een trein langsrijdt. Dat betekent dat je op meerdere plekken een trein moet laten rijden. Ik denk dat dit flink wat denkwerk vereist voor de organisatie. Een leuke voor een rekensom op de middelbare school.

Filmpjes

De hsl van Madurodam op volle snelheid

Goederentrein rijdt Utrecht Centraal binnen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.