Trammetjes Amsterdams Openbaar Vervoer Museum veilig

Een 12-tal trams uit de failliete inboedel van het Amsterdams Openbaar Vervoer Museum

Het leek eventjes verkeerd af te lopen met 55 historische trammetjes van het Amsterdams Openbaar Vervoer Museum. In juli werd de stichting failliet verklaard en de tramstellen werden ter veiling aangeboden op bva-auctions.com. De nieuwe eigenaar is een bekende speler op het gebied van historisch railvervoer, namelijk de Tramweg Stichting.

Deze Stichting heeft diverse beheermaatschappijen onder zich zoals de Museumstoomtram Hoorn-Medemblik en de Stichting RTM Ouddorp. Volgens de nieuwe eigenaar gaat met de aankoop een 6-cijferig bedrag gemoeid. De Tramweg Stichting roept op haar website dan ook op om te doneren.

Voor mij was het Amsterdams Openbaar Vervoer Museum een onbekende speler op het gebied van railmusea. Ze staat ook niet vermeld in de gids Railmusea in Nederland. In het Amsterdams Openbaar Vervoer Museum aan de Jan Rebelstraat in Nieuw-West konden bezoekers kennis maken met de geschiedenis van het openbaar vervoer. De collectie trams uit de periode 1904-1975.

De collectie bestaat voornamelijk uit materiaal dat in Amsterdam gereden heeft. Volgens de nieuwe eigenaar is de hele inboedel van het Amsterdams Openbaar Vervoer Museum overgenomen door de Tramweg Stichting. Een duidelijke verklaring waarom het Amsterdams Openbaar Vervoer Museum failliet is gegaan, heb ik niet kunnen vinden.

Een gedachte over “Trammetjes Amsterdams Openbaar Vervoer Museum veilig”

Geef een reactie