Mussenzwerm

Tussen 2 buien bezoekt een zwerm mussen mijn tuin vanmiddag

De broodkruimels liggen al uren in de voederbak. Ineens heeft eentje het in de gaten en binnen de kortste keren verovert een hele zwerm je tuin. Het doelwit: het voederhuisje. Sommigen wachten keurig op hun beurt, op de kruimels die overblijven. Anderen dringen ongegeneerd voor.

Je moet het wel op tijd zien. Als het op is, zijn ze weg. Een ekster zwermt rond in de hoop dat een musje een steekje laat vallen. Even niet opletten en beet. Maar gelukkig hoef ik het niet te zien. Zowel de ekster als de kat krijgen geen kans vandaag. Als de regendruppels weer vallen, duikt de groep weer in de bomen. Op zoek naar het volgende stekkie waar iets te snaaien valt.
Kijk, daarom doe ik soms wat broodkruimels in het huisje. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *