De geit, de bok en het varken

Geit (bron: wikimedia.org)

Die studenten leren het ook nooit: nu zijn in Maastricht 2 geiten uit een korpsballentent verwijderd. In een corps met veel drank op en dan storten ze zich op een maffe mascotte: een geit of een varken. Levend aas, parels voor de zwijnen. Dieren horen niet voor dat soort doeleinden gebruikt te worden. Laat ze lekker waar ze horen, maar ga er niet mee zeulen.

Ik herinner me een ontgroeningsritueel bij Dennis vs Valerio waarbij ze met een geit vanuit de Ardennen weer terug moesten keren in Delft. Een dropping heet zoiets. Het dier lijdt alleen aan stress en laat alles over zich heenkomen. Daar heeft toch niemand iets aan?

Het extreemste voorbeeld wat leden van een dispuut van het Delftsch Studenten Corps hebben uitgehaald is geweest met een varken. Het dier werd door iemand met pijn in het hart weggedaan. De vrouw kon niet meer voor het dier zorgen. De studenten beloofden het dier geen kwaad te zullen doen, het zou voor hun vader zijn die helemaal gek op die dieren was. Later bleek het dier van een trap te zijn gegooid op een bruiloft van een dispuutlid. De studenten waren genomineerd voor Jack Spijkermans Gouden Zwatelaar. Volgens mij speelde het in de tijd dat Jack Spijkerman overging naar Talpa en van een echte ontknoping is het niet meer gekomen.

Deze mensen bepalen later de nieuwe koers die Unilever moet gaan of spreken recht in de rechtszaal. Een vreemd idee, maar waar…

Geef een reactie