Bach Festival Dordrecht

Zelfs op het station Den Haag Centraal kan het de reiziger niet ontgaan: het Dordts Bachfestival dat morgen start. 10 dagen combineren 2 vormen van schoonheid: Dordrecht en Bach. Ze passen goed bij elkaar en het programma dat dagelijks wordt aangeboden liegt er niet om.

Een aanrader is komende zondag om 17 uur: de Grote Orgelmis van Bach, waarbij het publiek de koralen voor de bewerking mag meezingen. Het is een vesperdienst. Persoonlijk vind ik het concert op vrijdag 24 september zeker ook de moeite waard: Psalmen in hedendaagse toonzetting. Beide concerten worden gegeven door de stadsorganist Cor Ardesch. Dat neemt niet weg dat er nog heel veel anders te beleven is, met het Bachorgel van Verschueren uit 2008 als centrale middelpunt. Ter geruststelling: voor de niet-orgelliefhebber is minstens zoveel te beleven.

Overigens heeft Cor Ardesch onlangs een prachtige dubbel-cd gepresenteerd van de Klavier-Ubung III. Ik heb hem nog niet gehoord, maar op de website van Cor Ardesch zijn al veelbelovende fragmenten te horen.

Kijk op http://www.bachfestivaldordrecht.nl/ voor meer info over het programma en de vele masterclasses van topmusici uit binnen- en buitenland.

Een gedachte over “Bach Festival Dordrecht”

Geef een reactie