Annemarie Jorritsma opent speeltuin Haarlemplein

Burgemeester Annemarie Jorritsma op weg naar de speeltuin op het Haarlemplein

Misschien een raar beeld dat de burgemeester de 3 nieuwe wipkippen en een duikelrek in gebruik neemt op het Haarlemplein. Veel is het niet, maar we zijn hier in Stedenwijk tevreden met weinig. Net zoals wij het heel bijzonder vinden dat de burgemeester ons bezoekt om ons speeltuintje in gebruik te nemen.

Annemarie Jorritsma kwam helemaal alleen. Geen wethouder, gemeenteraadslid of bestuurder van de woningbouwvereniging vierde het feest mee. Blijkbaar zien zijn het als een speeltuintje ergens in Almere. Maar het is veel meer. We hebben er jarenlang aan gewerkt de benodigde steun binnen te halen en een aantal mensen heeft zelfs een plan ingediend. De steun komt ondermeer van KSP kunstgras Sweep, Edelgrass en de Koninklijke Nederlandse Heidemaatschappij (KNHM).

Bovendien is deze opening de aftrap voor iets nog veel specialers: de opknapbeurt die binnenkort voor ons huis plaatsvindt. De taluds en de kades worden aangepakt. Ook de beschoeiing neemt de gemeente mee in de opknapbeurt van de gracht.

Het doorknippen van het lint.

De prachtige gracht met de hoge bomen was voor ons een reden om voor het huis aan de Alkmaargracht te kiezen. We waren helemaal verliefd op het plekje, wat minder op de staat van het huis. Het laatste konden we zelf veranderen, het eerste gelukkig niet. Daarom wonen we hier. Ik hoop dat het inderdaad mooier wordt, want over de opknapbeurt van de maisonnettes tegenover ons huis ben ik wat minder enthousiast.

Jammergenoeg was ik er niet bij, maar mijn vrouw en dochter waren razend enthousiast. Net als de 30 volwassenen en 30 kinderen die erbij waren. Vuurwerk vergezelde de ballonnen omhoog. En heel even kon Almere zien dat hier echt het mooiste plekje van Almere is. Op naar de volgende opening.

Ballonnen met vuurwerk.

Annemarie Jorritsma bedankt dat je langskwam. Misschien kun je de wethouders enthousiasmeren voor het Stedenwijkfestival dat volgende week zaterdag voor de eerste keer is. Dan kunnen kinderen op het Haarlemplein terecht voor kinderverhalen. Wat verderop bij het Weerwaterplein zal ik de volwassenen vermaken met een verhaal. Kortom, kom langs en laat je overtuigen hoe leuk het hier is.

Bekijk voor meer informatie de website van de buurtcommissie Gracht&Gordel »

Een gedachte over “Annemarie Jorritsma opent speeltuin Haarlemplein”

 1. Hendrik -Jan,

  Dank voor dit leuke artikel!
  Wij, Gracht & Gordel, zijn er ontzettend trots op dat we dit konden realiseren!
  Het was een zeer geslaagd openingsfeestje!!

  namens Gracht & Gordel
  Anita Bakker

Geef een reactie