Van de zomer en de dingen die voorbij gaan

Best confronterend als de zon steeds later opkomt. Stond een week of 2 de opkomende zon nog een stuk noordelijker op dit tijdstip, nu schuift hij meer en meer naar het echte oosten. Ik word ook meer en meer getuige van het ochtendgloren en ik besef dat het niet lang meer duurt of ik verlaat in totale duisternis het huis om aan het einde van de dag in totale duisternis terug te keren.

Zeker, dat heeft ook wel wat, maar de gewaarwording dat de zomer min of meer voorbij is, is even vervelend. Ik ben gek op de zomer. De warmte en vooral de lange dagen. Nu druipt de wisselvalligheid al een paar weken om ons heen, dus de overgang verloopt wat minder opvallend. Dan zie je het ineens gebeuren op zo’n morgen als deze. Nee, dan kun je toch beter gewoon met het hoofd ineengedoken de regen trotseren. Dan zie je dit alles niet zo.

Geef een reactie