Het spel van licht en kleuren

Het mooie van een zonsondergang is dat het een spel met licht en kleuren oplevert. Of de hemel nu helderblauw is of vergeven is van de wolken, het zorgt altijd voor een unieke beleving die op een of andere manier anders is dan de vorige dag. De kleur van de hemel is namelijk niet alleen afhankelijk van wolken, het vochtgehalte in de lucht, maar ook van stofdeeltjes en de samenstelling van de lucht.

Verder vind ik de spiegeling in andere wolken, die aan de andere kant van de hemel te zien zijn, heel erg mooi. Dan blijkt wit heel mooi te kunnen weerkaatsen en de kleur van de zonsondergang na te kunnen bootsen.

De beleving in de stad is een heel andere dan op de camping. Dat komt doordat ik het in de stad slecht fragmentarisch meekrijg, terwijl het bij een weids uitzicht meer een proces is. Een proces neemt je gemoedstoestand beter mee en pakt je niet heel eventjes zoals nu gebeurt.

Geef een reactie