Giraffes Doris en Inge op OneMillionGiraffes

Bij het blogartikel over de giraffe Doris die Doris had getekend voor haar campingvriendjes Rik en Renske schreef Barbara een reactie. Als we de tekening zouden inscannen, konden we meedoen aan een mooi project: de website www.onemilliongiraffes.com.

Voor dit internetproject wilde Doris wel nog een keer de giraffe Doris uit het Rotterdamse Blijdorp tekenen. Daarnaast maakte ze voor Inge een tekening van de giraffe Inge, die 3 jaar geleden in Berlijn werd geboren. Beide tekeningen stuurden we in voor www.onemilliongiraffes.com en ze zijn zojuist geplaatst.

De initiatiefnemer, de 25-jarige Ola Helland uit Noorwegen, heeft met een vriend, die hij Jørgen noemt, een weddenschap gesloten. Volgens Jørgen lukt het nooit om in een jaar een miljoen afbeeldingen van een giraffe te verzamelen. Ola Helland gaat die uitdaging aan.

Ola Helland zit er niet meer ver vandaan. Hij heeft er al 957 354 giraffes en heeft nog 145 dagen de tijd om de overige 42 646 in te zamelen. Op zijn website geeft hij een uitvoerige toelichting waarom hij voor giraffes heeft gekozen en wat de regels zijn om mee te doen: je moet het verder vertellen en de giraffe moet zelfgemaakt zijn. Dus hij mag niet op de computer zijn gefabriceerd.

Het moet een zelfgemaakte giraffe zijn. Dat kan in alle mogelijke vormen als je maar geen computer gebruikt. Pak de schaar, het potlood of de naaimachine en laat je gaan.

Tenslotte de laatste regel: vertel het verder! Anders slaagt het project niet.

Geef een reactie