Ganzen vliegen door ochtendgloren

Een groepje ganzen vliegt in v-vorm door het ochtendgloren. Het lijkt of een van hen zich losmaakt en in mijn richting vliegt. Het is een kraai die ergens anders vandaan komt en toevallig de groep ergens kruiste.

Ze wolken schieten nog snel door de lucht en maken daarmee snelle buitelingen in de ochtendzon. Je hoeft maar even te wachten om een nieuw plaatje voor je te hebben.

De ganzen zijn allang gevlogen, nu passeert het ene vliegtuig na het andere. Klaar om de landing in te zetten. Zouden de passagiers in deze toestellen de schoonheid van de ochtendston zien? Of zweven zij, vastgeklit in hun riemen, met gedachten over hun koffers en terugreis.

De stremming bij Schiphol of in welk parkeervak hun auto ook al weer stond. Vakantieleed is ook leed.

Geef een reactie