De meeuw die een broodje worst jat

Een meeuw in de Haagse binnenstad stelt een maaltijd samen uit huisvuil

De meeuw zocht naar zijn prooi en hing iets boven de mensenmassa in de lucht. Hij schoot langs mij heen bij de HEMA in de Haagse binnenstad. Het dier gilde een paar keer de hoge kreten en vloog mij nogmaals rakelings voorbij. Het dier wist dat in dit winkelende publiek in Den Haag wel iets te halen viel.

Een man passeerde mij. In zijn handpalm lag een lekker broodje rookworst. De meeuw vloog rakelings langs mij en dook op het broodje van de man. De rookworst van de HEMA viel op de grond. Verder vloog ook nog een stuk brood op de grond. De meeuw maakte een scherpe bocht terug zoals een jachtvliegtuig in gevecht alleen maar kan maken en dook naar de worst.

De eigenaar van het broodje met rookworst glimlachte alleen maar terug naar de agressieve vogel. Van schrik en misschien ook wel van verwondering. De vogel plukte de halve worst van de straat. Een andere meeuw dook plotseling op. De worstmeeuw begon met de enorme worst tussen zijn snavel de hoge kreten te gillen. De andere, uitgemergelde vogel gilde terug en pakte het broodje op. Beet.

Wat de een samenwerking noemt, noemt de ander profijt. Wat de ene bewonderend slim en tactisch noemt, noemt een ander agressief en brutaal. De meeuw in Den Haag wordt met de dag inventiever. Straks plukken ze het eten uit je tas!

Een gedachte over “De meeuw die een broodje worst jat”

Geef een reactie