De familie zwaan

De familie zwaan zwemt door de Alkmaargracht: statig en verheven

Zojuist tuurde ik uit het raam en zag ze voorbij komen. Statig en hoogverheven zwommen ze door de gracht als een vikingschip. De vinkingen moeten bij de bouw van hun schepen absoluut de statige zwaan als voorbeeld hebben gehad. Zo mooi en onvermurmbaar peddelt hij vooruit.

De jongen zijn herkenbaar aan hun lichtere snavel. Qua lichaamsformaat stevenen ze al aardig in de buurt van het formaat van hun ouders. De snavel is echter nog niet zo mooi oranje als die van pa en ma. Ik vind het er best vertederend uitzien. Een van de jongen is hagelwit, de ander is wat grijzig. Als ze wat grijzig zijn, stammen ze van de wilde zwaan af, schreef ik al eerder bij een verhaal over zwanen en kano’s.

Pa zwemt al in de richting van de brug. De kinders volgen

De tocht gaat snel, nog voordat ik het fototoestel goed gepakt heb, zijn ze al halverwege. Nog iets verder en pa gaat al onder de Haarlembrug door. Gevolgd door ma. De 2 jongen zijn wat trager. Alsof ze geen zin hebben om naar bed te gaan.

2 gedachten over “De familie zwaan”

Geef een reactie