Kind kwijt

De komende hitte dwingt mij om vroeg te gaan hollen. Als ik om half twaalf bezweet terugkeer, merk ik dat ik echt wat eerder had mogen vertrekken. De zon was al buitengewoon sterk. De vierdaagse van Nijmegen is niet voor niets een uur eerder gestart. Ik tref mijn dochter bij de ingang van de camping maar ze wil nog lekker in het speeltuintje blijven spelen.

Een moeder is op zoek naar haar kind. Ze loopt in een zomerjurkje over haar veld. Kijkt links en rechts en roept soms een naam. Tussen haar vingers klemt een sigaret. Haar hand houdt ze een eindje van haar jurkje af om de brandende peuk op veilige afstand te houden. Ze loopt in de richting van de receptie.

Dan loopt haar buurvrouw achter haar aan. ‘Zoek je Mike?’ Ze knikt en neemt een trekje van haar peuk. ‘Die zit bij mij hoor.’ ‘O’, antwoordt ze gerustgesteld. ‘Ik dacht even dat hij alleen naar het zwembad was.’

Geef een reactie