De opruiming: alles moet weg

De opruiming tiert weer welig in de stad. Elke winkel prijst zijn waar af. De etalages zijn afgeplakt met letters. De kleur rood domineert, net als het woord ‘Sale’, soms aangevuld met een ‘s’?

Op wachten

Hier wordt spul verkocht waar iedereen op zit te wachten. Wees erbij, want morgen is het er niet meer. Dan is het totaal uitverkocht, weg en verdwenen. Dan is het in het bezit van degene die wel snel beslist heeft. Voor wijfelaars is geen ruimte.

Holle frasen

Naast etalages vol grote letters en schreeuwende koppen kent de opruiming ook de holle frasen. Bedacht door de winkelier die denkt daarmee de echte twijfelaar over de streep te trekken. ‘Alles moet weg’, kopt een velletje papier op de ruit van een juwelier in Den Haag. Alsof dat nog niet genoeg is, verleidt de winkelier de laatste twijfelaar. ‘Des te meer u koopt, des te minder u betaald’. Spelfouten horen er nu eenmaal bij als iets in de aanbieding is. Meer is minder, zo werkt de wereld van het goedkoop.

Geef een reactie