De meeuw en de schone bol

Op het herdenkingsteken dat stilstaat bij een vernieuwing van de straat langs de Hofvijver, zit een meeuw. Een medewerker van een schoonmaakbedrijf zag ik even ervoor vanaf een hoogwerker de bol schoonspuiten. Een deel van de weg is afgezet, het verkeer kan er niet aan voorbij. Terwijl de spuit krachtig op de tegeltjes met de ooievaar blaast, kijkt de meeuw rond op de schone bol. Tenminste, de bol is gedeeltelijk schoon. Alleen het gedeelte dat je van de straatzijde kunt zien, is ontdaan van de zwarte aanslag.

Niet deren

Het deert de meeuw niet, hij laat de vochtdruppels van de spuit om zich heen cirkelen. De vogel kijkt niet op of om. Hij vliegt op als ik net om de gedenksteen heen ben gelopen om het dier van dichterbij te kunnen fotograferen. De spuiter kijkt niet op of om en concentreert zich op de stenen, de hoekjes en de gaatjes. Die moeten immers schoon zijn.

Geef een reactie